Borger-Odoorn en Emmen sturen brandbrief naar Donner over Lefier

EMMEN - De gemeenten Borger-Odoorn en Emmen hebben een brandbrief gestuurd aan minister Donner van Binnenlandse Zaken. Ze maken zich zorgen over woningcorporatie Lefier.

Fusie

Lefier, onstaan uit een fusie van diverse woningcorporaties uit Drenthe en Groningen, gaat van vier regiodirecteuren naar één directeur. Dat zijn de plannen van de Raad van Commissarissen. De gemeenten Emmen en Borger-Odoorn zijn over de plannen niet officieel geïnformeerd.

Betrokken

De gemeenten zijn bij het ontstaan van de fusie wel zeer betrokken geweest, maar nu heeft de Raad aan de gemeenten pas achteraf laten weten dat ze op de hoogte gebracht zouden worden als het besluit genomen was. Borger-Odoorn en Emmen zijn het daar niet mee eens en om de besluitvorming tegen te kunnen houden stappen ze nu naar de minister.

Wethouder Bruintjes

Volgens wethouder Bruintjes zijn de plannen niet goed voor de huurders: "Hierdoor komt de besluitvorming verder bij ons vandaan te liggen en daardoor maken we ons zorgen over het belang van de regio's Emmen en Borger-Odoorn."

Huurders

De huurders van de woningbouwcorporatie Lefier zegden eerder al het vertrouwen in de Raad op. Aanleiding daarvoor was ook de koerswijziging van de Raad.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.