Bestuurlijke chaos Tynaarlo blijft

VRIES - De bestuurlijke chaos in Tynaarlo blijft aanhouden, ook al kreeg een motie van D66 dinsdagavond steun van een raadsmeerderheid.


D66-motie krijgt meerderheid

In de motie werden PvdA, GroenLinks, CDA en ChristenUnie, die al een concept-bestuursakkoord hebben, opgeroepen te stoppen met hun poging om tot een college te komen. En met klem werden PvdA en VVD, de twee grootste partijen in Tynaarlo, verzocht weer aan tafel te gaan en over hun meningsverschillen heen te stappen. De motie kreeg steun van VVD, Leefbaar Tynaarlo, Gemeentebelangen en natuurlijk D66, samen goed voor 12 van de 23 zetels. De motie werd dus aangenomen, maar de andere vier partijen willen die niet uitvoeren.

PvdA, GroenLinks, CDA en ChristenUnie

Dinsdagavond deelden de 4 partijen een voorlopig bestuursakkoord uit met daarbij het verzoek aan de overige raadsfracties om donderdag langs te komen en aan te geven of zij zich bij dat akkoord willen aansluiten. PvdA, GroenLinks, CDA en ChristenUnie hebben maar 11 zetels samen en hebben dus een vijfde partij nodig om een meerderheidscollege te vormen in Tynaarlo. De fractie van Leefbaar Tynaarlo heeft inmiddels officieel laten weten niet te komen.


Leefbaar Tynaarlo

De fractie van Leefbaar Tynaarlo neemt donderdag niet deel aan verdere college-gesprekken. In een brief aan de PvdA, GroenLinks, CDA en ChristenUnie wijst fractievoorzitter Casper Kloos er op dat een meerderheid van de gemeenteraad deze week via een motie aangaf dat eerst PvdA en VVD weer in gesprek moeten over de vorming van een nieuw college. Nu al verder praten over een nieuw college is volgens Leefbaar Tynaarlo dus niet nodig. Het oude college viel half oktober uiteen.


Zie ook:

- Concept bestuursakkoord Tynaarlo

- 'Pvda en VVD Tynaarlo moeten weer aan één tafel'

- Startoverleg Tynaarlo vastgelopen

- VVD Tynaarlo wil niet verder met informateur Pranger

- VVD Tynaarlo: geen college met GroenLinks

- 'Ook de burgemeester kon iets doen aan crisis Tynaarlo'

- PvdA en VVD Tynaarlo moeten frustraties oplossen

- Wethouder Tynaarlo lijkt gewilde baan

- Evenhuis en Pranger informateurs Tynaarlo

- PvdA en VVD in Tynaarlo benoemen informateurs

- College Tynaarlo dreigde eerder uiteen te vallen

- College Tynaarlo opgestapt

Meer over dit onderwerp:
Vries
Deel dit artikel: