Emmen wint met grote cijfers

VOETBAL - FC Emmen leverde vrijdagavond een prima resultaat door in eigen huis FC Volendam met ruime cijfers te verslaan: 4-1.
Emmen kwam voor rust via goals van Niki Leferink en Sergio van Dijk (uit een discutabele strafschop) op een 2-0 voorsprong. Maar allerminst overtuigend en verdiend was die marge niet. Vlak voor rust kwam Volendam terecht terug in de wedstrijd via een goal van Charles Dissels. In de tweede helft zocht Volendam de aanval, maar bleef Emmen opvallend gemakkelijk overeind. Uit een counter zorgde invaller René Wessels voor de genadeklap: 3-1. In de slotminuten zorgde Rachid El Khalifi nog voor de 4-1 eindstand. Door de zege is Emmen nog altijd vierde in de eerste divisie. Vier punten achter koploper VVV-Venlo, dat verassend verloor van FC Eindhoven.