Instellingen hard getroffen door bezuinigingen

ASSEN - Het Drents Plateau wordt hard getroffen door de bezuinigingen van de provincie.

De instelling voor behoud en ontwikkeling van erfgoed en ruimtelijke kwaliteit zit al in zwaar weer en verwacht dit jaar een tekort van drie ton. En daar komt nu een jaarlijkse korting van twee ton bovenop.


Drents Plateau

Directeur Olav Reijers van Drents Plateau: "We willen eerst weten of een aantal taken die wij hebben weer terug gaan naar de provincie. We weten niet of dat bij de bezuinigingen zitten. Dus een echte reactie kunnen we nog niet geven. Maar het maakt de situatie er niet beter op." Drents plateau stuurde al aan op een smallere organisatie, met minder mensen.


Kunst & Cultuur Drenthe

Directeur Johan de Noord van Kunst & Cultuur Drenthe vindt de bezuinigingen relatief meevallen. Ook omdat ze het al hadden aan zien komen. De Noord sluit ontslagen niet uit, maar het personeel hoeft zich nog niet direct zorgen te maken. Het is mogelijk dat de tarieven voor het onderwijs dat wordt gegeven omhoog gaan.


Geen reactie

Zorgbelang Drenthe wil op dit moment niet reageren, omdat de organisatie zwaar aangeslagen is, zo zegt directeur Jan van Loenen. Zorgbelang krijgt volgend jaar nog 574.000 euro, maar dat loopt daarna terug naar anderhalve ton. Stamm CMO wil ook nog niets zeggen. Het kenniscentrum op het gebied van jeugdbeleid en maatschappelijke participatie houdt nog geen derde van de huidige subsidie over.


Zie ook:

- Forse bezuinigingen sociale en culturele instellingen

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: