Gemengde reacties op bezuinigingsakkoord in Drenthe

ASSEN - Gemengde reacties vanuit Drenthe op het historisch bezuinigingsakkoord dat gisteren is gesloten. Minister De Jager slaagde er in twee dagen in met vijf partijen VVD, CDA, GroenLinks, D66 en Christen Unie een miljarden bezuinigingspakket samen te stellen.
Door deze maatregelen worden Nederlanders vanaf oktober zwaar in de portemonnee getroffen. Winkelen wordt duurder en de salarissen van leraren, agenten en rijksambtenaren worden bevroren. Ook moeten we vanaf volgend jaar al langer doorwerken voor ons pensioen.

Vooral natuurorganisaties zijn verheugd, omdat de voorgenomen bezuinigingen deels niet door gaan. Ook natuur-gedeputeerde Munniksma zegt dat er nu weer lucht komt voor maatregelen die de natuur bevorderen. Maar het Drents PvdA Tweede Kamerlid Wolbert vraagt zich af hoe lang het akkoord houdbaar is omdat er in september verkiezingen zijn. Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar vindt het knap wat De Jager heeft bereikt, maar ook hij twijfelt aan de haalbaarheid van de afspraken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.