Blijdschap en boosheid over mislukken Catshuisoverleg

ASSEN - Drentse politci reageren verdeeld over het mislukken van het Catshuisoverleg. De onderhandelingen tussen de coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV over aanvullende bezuinigingen van zo'n veertien miljard euro liepen vanmiddag stuk, omdat Geert Wilders de afspraken niet voor zijn rekening kon nemen.

Droevig

Voorzitter Annemarie Pannekoek van de VVD-fractie in de Drentse Staten noemt het mislukken van de onderhandelingen droevig. 'Ik had het idee dat ze er bijna uit waren met elkaar', zegt de fractievoorzitter. 'De indruk die ik nu heb is dat de PVV het heeft laten ploffen. Daarmee dupeert die partij alle Nederlanders, want als we niet snel gaan bezuinigen kost ons dat veel geld. Naar mijn mening moeten er nieuwe verkiezingen komen, al kan ik geen zinnig woord zeggen over welke coalitie er straks moet komen', aldus Pannekoek.


Mooie dag

Waar VVD Drenthe spreekt van een droevige dag, brak in de tuin van Eddy Veenstra, voorzitter van de Statenfractie van de PvdA, plots de zon door. 'Dit is een mooie dag', zegt Veenstra. 'Er is een einde gekomen aan twee jaar stilstand in Nederland. Er moeten nu snel nieuwe verkiezingen komen.' Veenstra is tevreden met het mislukken van de onderhandelingen, maar het kwam wel als een verrassing. 'Ik had niet meer verwacht dat het nog fout zou gaan, maar dat maakt mij niet minder blij.'


Morgenochtend zijn op Radio Drenthe vanaf zeven uur meer politieke reacties op het mislukken van de Catshuisakkoord te horen.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: