Gehandicapte atleet Jacco Middelveldt loopt Beneluxrun

WAPSE - De gehandicapte atleet Jacco Middelveldt (47) uit Wapse doet komende week mee aan de eerste Beneluxrun, die woensdag van start gaat in België. De Beneluxrun is een non-stop estafetteloop over 810 kilometer en gaat van La Roche in de Belgische Ardennen naar Delfzijl.

Middelveldt onderging dertien jaar geleden een onderbeenamputatie, na een scheenbeenbreuk die hij opliep bij een voetbalwedstrijd en waarbij hij allerlei complicaties kreeg. Middelveldt doet al jaren aan atletiek. Zo deed hij mee aan het WK Atletiek in Assen op de 100 en 200 meter in 2006, en in 2010 liep hij de marathon van Rotterdam en Amsterdam.


Uitdaging

De Beneluxrun is een nieuw evenement en is voor de de Drent een grote uitdaging. Middelveldt doet mee in een team van acht mensen, onder wie vijf gehandicapte sporters. Ze staan onder leiding van teamcaptain Nelli Cooman. Het team doet recreatief mee en zamelt geld in voor het Fonds Gehandicaptensport. Er doen dertig teams mee aan de Beneluxrun, waarvan een aantal de run in wedstrijdverband lopen.


De verwachting is dat de lopers tussen 4 en 5 mei door Drenthe gaan. Ze komen de provincie binnen bij Alteveer-Kerkenveld en gaan via Hoogeveen naar Assen. Op zaterdagmiddag 5 mei is de finish tussen 13.00 en 18.00 uur in Delfzijl.

Sponsoring van het team van Jacco Middelveldt kan via

http://mijnactie.fondsgehandicaptensport.nl/acties/cmsuser/een-cent-per-kilometer/


Meer over dit onderwerp:
Wapse
Deel dit artikel: