Joop Gall nieuwe trainer FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen heeft Joop Gall aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Zondagavond laat kwamen club en trainer tot een akkoord voor één seizoen. De 48-jarige Muntendammer was tot 23 maart nog hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles. In de nacht op de 24e maart nam hij ontslag bij de club uit Deventer. Gall wordt in Emmen de opvolger van Rene Hake, wiens contract per 1 juli aanstaande vroegtijdig wordt beëindigd.

Ook bij Helmond Sport stond Gall het hoogst op het verlanglijstje, maar de Groninger kiest dus voor een club dichtbij zijn woonplaats. Eerder liet Gall ook al weten het liefst nog een paar jaar in vertrouwde omgeving te werken. De oefenmeester kon ook naar het buitenland, maar ziet daar dus van af. FC Emmen-bestuursvoorzitter Ronald Lubbers heeft zijn gewenste trainer binnen. Afgelopen vrijdag liet hij al doorschemeren dat er wat hem betreft maar een trainer de juiste is voor Emmen op dit moment en dat is Gall.


Gall is geen onbekende in het noordelijke voetbal. Hij speelde jaren als verdediger voor FC Groningen en sc Veendam. Ook kwam hij nog een seizoen uit voor sc Heerenveen. In 16 seizoenen betaald voetbal kwam Gall tot 383 officiële competitieduels, waarin hij 36 keer scoorde.


Na zijn actieve loopbaan werd Gall trainer. Vanaf 2001 als assistent bij FC Groningen, totdat in 2005 Veendam hem contracteerde. Bij Veendam beleefde Gall, ondanks financieel moeizame tijden zes succesvolle jaren, waarin hij zich twee keer weet te plaatsen voor de play-offs voor promotie naar de eredivisie. In het voorjaar van 2011 kondigde Gall zijn afscheid aan als trainer van Veendam. Hij verkast naar Deventer, waar hij hoofdtrainer wordt van Go Ahead Eagles. Daar kent hij een moeizaam seizoen. In de nacht van 23 op 24 maart laat hij zijn contract ontbinden.Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: