Drukte op vrijmarkt tijdens Koninginnedag

ASSEN - In het kader van Koninginnedag wordt er vandaag op verschillende plekken in Drenthe een vrijmarkt gehouden. De vrijmarkt blijft populair en wordt 's ochtends al druk bezocht.

Assen

In Assen wordt de vrijmarkt middenin het centrum gehouden, tussen het museum en de rechtbank in. De straat staat in de ochtend al vol met koopwaar. De familie Kamps verkoopt op de vrijmarkt en is tevreden over de plek in het centrum van Asen. "Het is hartstikke druk hier, dus de mensenmassa komt hier ook langs". Het is het vierde jaar dat de familie Kamps op de vrijmarkt staat. "Met het geld willen we in de zomervakantie iets leuks doen. De opbrengst ligt tussen de 250 en 300 euro. Vooral de kleding scoort goed".

Ook jongeren staan op de vrijmarkt in Assen. Jelmar, Merle en Demy bieden onder meer oranje cupcakes aan. Ze hopen er in totaal vijftig te verkopen.

Schoonebeek

Schoonebeek vierde vandaag, voor het eerst in vijf jaar, weer Koninginnedag in eigen dorp. De plaatselijke Oranjevereniging kon de organisatie de afgelopen jaren niet opbrengen. De Schoonebekers trokken daarom op 30 april noodgedwongen naar Coevorden of Emmen.

Vandaag kon de oranjebitter weer in eigen omgeving gedronken worden. In het centrum was een vrijmarkt, er was een speurtocht en verder vooral veel muziek en plezier.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.