BP ontkent opvoeren zendvermogen

Op 15 juli vorig jaar stortte de zendmast in
Op 15 juli vorig jaar stortte de zendmast in
HOOGERSMILDE - Broadcast Partners ontkent het vermogen op de zendmast in Hoogersmilde te hebben opgevoerd, nadat de zendmast in IJsselstein in brand was geraakt.
Dat laat het bedrijf weten in een schriftelijke verklaring. Afgelopen vrijdag bracht de NOS een nog vertrouwelijk rapport naar buiten over de branden in de zendmasten in IJsselstein en Hoogersmilde in juli vorig jaar. Daaruit zou blijken dat de branden in beide zendmasten zijn ontstaan in de systemen van Broadcast Partners.

De mast in IJsselstein zou door urenlange oververhitting in brand zijn geraakt, waarna BP het zendvermogen in Hoogersmilde zou hebben opgevoerd. Hierdoor moest het verlies van de mast in IJsselstein worden gecompenseerd. Maar volgens het bedrijf klopt het onderzoek niet en zou het opvoeren van de vermogens in Hoogersmilde ook geen enkele zin hebben gehad. Broadcast Partners wacht een eigen onderzoek af.

Lees meer in ons dossier: Zendmast Hoogersmilde

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.