GroenLinks in Drenthe woedend op Tofik Dibi

ASSEN - Kandidaat-lijsttrekker Tofik Dibi heeft zich gisteravond de woede op de hals gehaald van enkele prominente GroenLinks-politici in Drenthe. Dibi deed dat met de uitspraak 'Waarom zijn wij als GroenLinks niet in Ter Apel".

Hij zei dat gisteravond tijdens het eerste lijsttrekkersdebat met Jolande Sap. Dibi wil dat GroenLinks meer zichtbaar in de samenleving aanwezig is en zich meer manifesteert als partij van vechters.


Eis om excuus

GroenLinks-afdelingsvoorzitter Sam Pormes uit Assen, tevens oud-senator voor GroenLinks, is woedend over de uitspraak en eist excuus van Dibi. Dit weekend waren juist GroenLinks-politici van Assen en andere noordelijke afdelingen in actie voor het tentenkamp in Ter Apel. Er was een actie in gang gezet om levensmiddelen, dekens en geld in te zamelen. Pormes verwijt Dibi dat hij kennelijk niet weet wat er buiten Den Haag gebeurt. Ook de Asser fractievoorzitter Laura Punt van GroenLinks, die ook bij de actie voor Ter Apel betrokken was, baalt van Dibi's houding.


Misverstand

Tofik Dibi snapt de boosheid, maar gooit het op een misverstand. Hij wist wel degelijk dat lokale afdelingen actie hebben gevoerd voor het vluchtelingenkamp in Ter Apel en dat verdient alle waardering. Volgens hem was zijn uitspraak in het debat juist bedoeld voor de GroenLinks-Tweede Kamerfractie. Hij vindt juist dat de Haagse politici, en zeker de politiek leider, zich in het tentenkamp van Ter Apel moeten laten zien, "om juist aan te geven dat we deze onmenselijke situaties niet mogen toestaan". Hij zegt dat dit ook nog gaat gebeuren. Dibi geeft toe dat hij zijn boodschap beter anders had kunnen verwoorden, maar excuses zijn volgens hem niet nodig.Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: