Iraakse asielzoekers verlaten kamp Ter Apel

TER APEL - De Iraakse uitgeprocedeerde asielzoekers verlaten het tentenkamp in Ter Apel. Een woordvoerder zegt dat ze woensdag vertrekken naar reguliere opvangcentra. De Somalische asielzoekers blijven.
De politie heeft de N366 rondom het tentenkamp uit voorzorg afgesloten. Er is geen sprake van een ontruiming, meldt een woordvoerder van de politie woensdagmorgen. In de loop van de ochtend komt de burgemeester van Vlagtwedde, waar Ter Apel onder valt, weer praten met de uitgeprocedeerde asielzoekers. In het kamp verblijven ongeveer 400 uitgeprocedeerde asielzoekers, vooral Irakezen, Somaliërs, Iraniërs en Afghanen.
Dinsdag liet minister Gerd Leers weten dat de asielzoekers in ieder geval tot 15 juni opvang krijgen.

Ontruiming voorkomen

Een advocaat uit Den Haag probeert via een kort geding de mogelijke ontruiming van het tentenkamp in Ter Apel te voorkomen. Volgens de advocaat zijn er sterke geruchten dat de gemeente Vlagtwedde opdracht heeft gegeven voor de ontruiming van het kamp, waar inmiddels de meest Irakezen zijn vertrokken.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.