Bult: "Kiel is de beste club ter wereld"

HANDBAL - Mark Bult schreef al geschiedenis door als eerste Nederlandse handballer de kwartfinale te halen in de Champions League, daarna haalde hij met zijn club Fuchse Berlin de halve finale en nu is hij nog één duel verwijderd van de absolute finale. Bult en zijn teamgenoten moeten zaterdagmiddag dan wel zien af te rekenen met een andere Duitse club, THW Kiel.

"Kiel is de beste club ter wereld. Zo simpel is het. In de competitie zijn ze al 32 duels op rij ongeslagen. We hebben ze drie keer getroffen, twee keer in de competitie en in de beker. Helaas hebben we alle duels verloren, maar we hebben veel videobanden bekeken van ze en gaan een andere tactiek toepassen. Normaal gesproken spelen we in een gesloten 6-0 dekking, nu gaan we iets offensiever spelen in de verdediging", aldus Bult.


De oud E&O-speler is hoopvol, maar ook realistisch over de kansen van Berlijn in het finaleweekend in Keulen, waar de hal al zes weken stijf uitverkocht is met 20.000 bezoekers. "Kiel is topfavoriet. Wij zijn de underdog. Als we winnen dan zou dat een daverende stunt zijn. Hoe het finaleweekend leeft in Berlijn?.. Dat is ongelooflijk. Al wekenlang staan er dagelijks grote stukken in de krant en er zijn acht kranten vanuit Berlijn meegereisd naar Keulen.


Zaterdag om 15.15 uur speelt Bult met Fuchse Berlin de halve finale tegen Kiel. De andere halve finale gaat tussen Atletico Madrid en Kopenhagen. Dat duel begint om 18.00 uur.

Zondag staan de finalewedstrijden gepland. De troostfinale begint om 15.15 uur en de grote finale om de Cup met de grote oren staat om 18.00 uur gepland.


Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Mark Bult in het finaleweekend van de Champions League of wilt u meer informatie, klik dan op onderstaande link:


website Champions League


Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: