Drentse artiesten: uitschakeling Eurovisie Songfestival niet onverwacht

ASSEN - Drentse artiesten zijn niet verbaasd dat Nederland zich niet heeft geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Joan Franka kreeg in de halve finale te weinig stemmen en het optreden was volgens velen ook niet altijd even zuiver.

Rafaëlla Paton deed eerder dit jaar mee met het Nationale Songfestival en was enthousiast over het nummer van Franka. "Wat ik wel ammer vond was het groepje modellen dat er bij stond. Het paste gewoon niet." Paton hoopte op een finaleplaats, maar is niet verbaasd dat het niet gelukt is.


Zangeres Erikah Karst vindt het Songfestival vooral een politiek festival. "Het was niet helemaal zuiver hoe ze zong, maar het gebruik van de hoofdtooi was wel gek. Maar het was niet de juiste inzending." Karst heeft wel bewondering voor Joan Franka: "Ze stond daar toch maar."


De Drentse singer-songwriter Egbert Meyers heeft na afloop van de halve finale grote kritiek op onze Nederlandse inzending. Hij maakt zich vooral kwaad over het gebruik van een hoofdtooi tijdens de act. Ook zou het te veel van de muziek afleiden.


William Bossong van de boeren rockband Mooi Wark heeft de oplossing voor de problemen van Nederland: "We moeten stoppen met het sturen van mooie liedjes. We moeten gewoon een gekke act sturen."


Het is de achtste keer op rij dat Nederland zich niet plaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival.


Het optreden van Joan Franka:Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: