Landschapsbeheer: burgers kom met initiatief

WIJSTER - Landschapsbeheer Drenthe roept burgers op om zelf met initiatieven te komen om natuur in de buurt te verbeteren. Hierdoor kan de betrokkenheid bij de natuur in de omgeving groter worden en weet de organisatie beter wat de wensen van de bevolking zijn.

Martin Pastoors woont in Wijster aan het Kanaalwestzijde en wil de bomen aan de zijkant van het kanaal graag zelf onderhouden. Dat doet het waterschap nu. "Het is een vrij natuurlijke oever. Ieder jaar een stukje onderhouden zorgt dat het altijd een begroeide kanaaloever blijft en de bewoners in de buurt krijgen snoeihout voor hun kachel." Landschapsbeheer Drenthe gaat bemiddelen tussen het waterschap en de bewoners op dit voor elkaar te krijgen.

Pieter Posthumus van Landschapsbeheer Drenthe: "Wij kunnen ook helpen met het maken van een werkplan of we lenen gereedschap uit. Natuurlijk moet altijd eerst overleg zijn met de eigenaar van de grond en wat de gemeente heeft bepaald over het beheer."


Of dit initiatief ook echt doorgaat is dus nog even afwachten. Op andere plekken in Drenthe, zoals Zijen en Nieuwlande zijn al soortgelijke projecten bezig. Meer initiatieven kunnen worden aangemeld via landschapsbeheerdrenthe.nl.


Meer over dit onderwerp:
Wijster
Deel dit artikel: