Dierenpark traint zeeleeuwen voor vertrek naar Noorwegen

EMMEN - De zeeleeuwen in Dierenpark Emmen worden door middel van een training voorbereid op hun transport. Door de bouw van het nieuwe dierenpark moeten de zeeleeuwen vertrekken.
In het nieuwe dierenpark op de Emmer Es is geen plaats meer voor de kodiakberen, de tijgers en de zeeleeuwen. Maandag gaan de eerste vijf overbodige zeeleeuwen op transport naar hun nieuwe tehuis in Noorwegen. In september gaan er nog eens vier zeeleeuwen. De laatste zeeleeuw krijgt een nieuw tehuis in Antwerpen.

Tijdens de training leren de zeeleeuwen zelfstandig een stukje te lopen om vervolgens in een kist te kruipen. Zeeleeuwtrainer Luz Lanning heeft gemengde gevoelens over het vertrek van de dieren. "Ik vind het een spannende tijd. Het trainen is erg leuk, maar maandag zal erg spannend worden". De dieren passen niet in het nieuwe concept en zijn erg duur. Trainer Luz Lanning vindt dit erg jammer. "Het zijn leuke lieden, ze zijn erg slim".

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.