Nog steeds de hoogste bouwleges in Borger-Odoorn

ASSEN - Vereniging Eigen Huis waarschuwt gemeenten om de bezuinigingen niet op te vangen door bouwvergunningen duurder te maken. De bouwleges zijn dit jaar gemiddeld vijf procent duurder dan vorig jaar.

In Drenthe zijn de verschillen groot. Borger-Odoorn is het duurst, met 435 euro voor een simpele bouwvergunning. In Coevorden kost een zelfde vergunning 160 euro, daarmee is deze gemeente de goedkoopste in Drenthe.


Volgens wethouder Bruintjes van Borger-Odoorn is het verschil in tarieven uit te leggen: "Het ligt er aan hoe een gemeente zo'n tarief samenstelt. Bij ons is zo'n vergunning kostendekkend. En wellicht dat dit in Coevorden niet het geval is. Wij laten de tarieven alleen stijgen als dit nodig is om het kostendekkend te houden." Borger-Odoorn is de afgelopen jaren steeds de duurste gemeente van Drenthe als het om bouwleges gaat.


RTV Drenthe heeft ook de gemeente Coevorden om een reactie gevraagd, maar de woordvoerder laat weten dat de gemeente zelf eigenlijk ook niet weet waarom de bouwvergunningen daar juist relatief laag zijn. Coevorden onderzoekt dan ook of de leges in de toekomst verhoogd moeten worden.


Meer over dit onderwerp:
Borger-Odoorn
Deel dit artikel: