Vier keer Drents succes op NK Wielrennen voor jeugd

WIELRENNEN - Het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor de jeugd werd gisteren in Elim verreden. 700 jeugdrenners uit het hele land kwamen naar Drenthe voor de nationale titelstrijd.

Het kampioenschap leverde onze provincie maar liefst vier nationale truien op. Fleur Nagengast uit Beilen van wielervereniging De Peddelaars uit Hoogeveen won voor de zevende keer in haar carrière de nationale trui op de weg. Dit jaar kwam ze uit in de categorie voor de 14-jarigen.

Ook Jon Schoonewille uit Klazienaveen van de WSV Emmen werd Nederlands Kampioen in de klasse voor 14-jarigen, maar dan bij de jongens. Verder was er succes voor Maike van der Duin uit Assen van Wielersportvereniging De Meteoor Assen/Roden. Zij won de nationale driekleur bij de meisjes van elf.

En haar pas 8-jarige clubgenootje Bjorn Koster uit Roden was de snelste in categorie een, de allerjongste klasse van het Nederlands Kampioenschap.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.