Tante Willeke Dost wordt gehoord door Gerechtshof

LEEUWARDEN - De tante van Willeke Dost, Klaasje Wopken uit Nieuw-Amsterdam, wordt in oktober gehoord door het Gerechtshof in Leeuwarden, waar ze een strafklacht heeft ingediend.

De 15-jarige Willeke Dost verdween twintig jaar geleden spoorloos uit de boerderij van haar pleegouders in Koekange. Haar tante wil dat het Openbaar Ministerie in Assen de twee eerdere verdachten in deze vermissingszaak toch vervolgt.


Het gaat dan om de pleegmoeder en pleegbroer. Die zaten na een grootschalig onderzoek in 2010 enige tijd vast op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Willeke. Ook werd er rond de boerderij naar sporen gezocht, maar zonder resultaat. Het OM seponeerde begin dit jaar de zaak, maar de tante legt zich daar niet bij neer.


Doorbraak

Dat ze in oktober gehoord gaat worden, noemt haar advocaat Esther Vroegh een doorbraak. "Het Gerechtshof had de zaak ook schriftelijk kunnen afdoen en mijn cliënt zo kunnen laten weten dat haar bezwaar is afgewezen. Het wordt dus serieus opgepakt."


Tante Klaasje Wopken is blij met de uitnodiging van het Gerechtshof en hoopt dat er eindelijk eens duidelijkheid komt over het lot van haar nichtje. "Er hoeven niet eens mensen bestraft te worden, als ik maar weet wat er gebeurd is en waar ze is."


De pleegmoeder in Koekange laat weten dat zij tot nu toe geen uitnodiging heeft ontvangen van het Gerechtshof voor nader verhoor. Zij heeft altijd gezegd onschuldig te zijn.


Zie ook:

- Tante van Willeke Dost wil alsnog vervolging

Meer over dit onderwerp:
Leeuwarden
Deel dit artikel: