Nieuwe Arriva-treinen Emmen-Zwolle gepresenteerd

BUSSANG - De Zwitserse fabrikant Stadler heeft het eerste treinstel voor het traject Emmen-Zwolle gepresenteerd.

De treinen worden geleverd aan Arriva, die vanaf december de Vechtdallijn overneemt van NS. Voor de lijndienst heeft Arriva veertien treinstellen besteld. Anders dan de Spurt-treinen, die elders door Arriva worden ingezet, zullen de treinstellen voor de Vechtdallijn blauw zijn. De provincie Drenthe had als mede-opdrachtgever om die kleur gevraagd.

Toiletten en draadloos internet
De treinstellen zijn geïnspireerd op de GTW-stellen die Arriva momenteel al inzet in andere gebieden. Ze zijn voorzien van airconditioning en bevatten een gelijkvloerse instap. Een toilet is ook aanwezig. Dit had de provincie geëist. Verder hebben de treinstellen gratis draadloos internet, schermen met reisinformatie en bevat elke bak een werk- en stilteruimte. Ook is er een servicebalie die zal worden bediend door een treinsteward.

Meer treinen
Arriva zal meer treinen inzetten dan NS nu doet op het traject. Zo komen er doordeweeks extra spitstreinen tussen Zwolle en Coevorden en zal de sneltrein voortaan ook in Mariënberg stoppen, om een betere aansluiting met Twente te bieden. Daarnaast gaan er zondags en 's avonds meer sneltreinen rijden.


Bron: treinreiziger.nl

Meer over dit onderwerp:
Bussang Emmen Zwolle
Deel dit artikel: