Dit jaar geen vliegshow tijdens TT

ASSEN - Er vindt dit jaar nog geen fly-by van F-16's plaats tijdens de TT in Assen. Dat heeft de voorzitter van het circuit Arjan Bos bekend gemaakt op een persconferentie.

Volgens Bos is er te weinig tijd om alles goed te regelen. Vooral op het gebied van veiligheid moeten er nog de nodige maatregelen genomen worden. Ook waren omwonenden nog niet goed geïnformeerd. Het circuit is nu van plan om de fly-by vanaf volgend jaar te houden.


Race op zondag

De TT wil het contract tot 2016 openbreken en verlengen tot 2021. De Spaanse rechtenhouder Dorna is bereid hierover te onderhandelen. Een van de onderdelen van de onderhandelingen is de mogelijke verplaatsing van de TT van de zaterdag naar de zondag. Dit omdat alle andere wedstrijden om het WK op zondag worden gereden. De TT wil langere tijd vooruitdenken en investeren in de toekomst. Bos vreest gevaarlijke concurrentie van opkomende economieën die graag de MotoGP binnenhalen en voor veel geld nieuwe circuits bouwen.


Kaartverkoop

Er zijn op dit moment 38.500 kaarten verkocht. Dat zijn er 1.000 meer dan vorig jaar rond dit tijdstip. Bos ontkrachtte tijdens de persconferentie eerdere berichten dat de TT in zwaar weer verkeert. Hij zei dat het circuit geen financiële zorgen heeft.


Afterparty

Ook werd bekend dat het TT-festival een dag langer duurt. Er wordt dit jaar naast de jaarlijkse evenementen op woensdag tot en met vrijdag op zaterdagavond een afterparty gehouden in Assen. Daar zal onder anderen rapper Gers Pardoel optreden.


Batman

Het TT-circuit gaat een rol spelen in de promotie van de nieuwste Batman-film The Dark Knight Rises. De film is vanaf 20 juli in de Nederlandse bioscopen te zien, maar op 29 juni zal deze al in Assen te zien zijn.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: