Connexxion wil busjes die klachten veroorzaken aanpassen

ASSEN - Connexxion Zuidwest Drenthe heeft toegezegd vijf stadsbusjes, die in Hoogeveen en Meppel rijden, aan te passen omdat die gezondheidsklachten veroorzaken bij de chauffeurs.
Dit bleek vandaag tijdens een kort geding voor de rechtbank in Assen dat het Bureau Beroepsziekten van de FNV tegen de vervoersmaatschappij had aangespannen. De zaak werd aangehouden om Connexxion de mogelijkheid te geven de aanpassingen door te voeren. Daarvoor heeft het bedrijf tot begin juli de tijd.
Door onder meer een verkeerde vering en een te kleine cabine krijgen de chauffeurs volgens de vakbond rug-, nek-, arm- en knieklachten en hoofdpijn. Volgens Connexxion was het kort geding overbodig omdat ze al langere tijd bezig zijn met aanpassingen. Daarvoor hadden ze van de Arbeidsinspectie al tot 1 juli de tijd gekregen. De rechter wil dat afwachten. Op 6 juli moeten de partijen aangeven of de aanpassingen voldoende zijn.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.