OM sluit zaak Willeke Dost

ASSEN - Het Openbaar Ministerie in Assen sluit de zaak van het verdwenen 15-jarige meisje Willeke Dost uit Koekange.

Volgens het OM zijn er geen aanknopingspunten meer om verder te gaan. Willeke Dost verdween in de nacht van 14 op 15 januari 1992 uit het huis van haar pleegouders in Koekange. In 2010 zocht de politie in en om de boerderij naar sporen van Willeke. De pleegmoeder en zoon werden gezien als verdachten. Maar de zoektocht leverde niets op en de betrokkenheid van de pleegmoeder en zoon bij de vermissing van het meisje is niet aangetoond. In december 2011 werd de verdenking tegen hen geseponeerd.


Gouden tip

Het Openbaar Ministerie draagt het dossier over aan het cold case team. Als er nieuwe tips of aanwijzingen zijn, gaan die er meteen mee aan de slag. Volgens persofficier Gerben Wilbrink is het wachten nog altijd op de gouden tip. Er staat ook altijd nog een beloning uit van 20.000 euro. Die is in 2004 uitgeloofd door de toenmalige hoofdofficier van Justitie om de zaak eindelijk eens op te kunnen lossen.


Gerechtshof

Voor het Gerechtshof in Leeuwarden loopt trouwens nog wel een bezwaar in de zaak Willeke Dost. De tante van Willeke, Klaasje Wopken uit Nieuw-Amsterdam, wil dat het sepot tegen de pleegmoeder en pleegbroer ongedaan wordt gemaakt. Ze wil dat het OM in Assen hen toch vervolgt voor betrokkenheid, "omdat ze gewoon meer moeten weten", en ze wil ook opening van het volledige dossier, zodat ze kan zien wat er allemaal onderzocht is. Klaasje Wopken blijft strijden, omdat ze wil weten wat er 20 jaar geleden met haar nichtje gebeurd is.


Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: