Iwema: 'Mijn kwalificate was ruk!'

MOTORSPORT - Jasper Iwema start tijdens de TT in Assen vanaf de 31ste plek in de Moto3. In een voor hem tegenvallende kwalificatietraining reed de coureur uit Hooghalen een snelste ronde van 1.46,630.

Daarmee had hij een achterstand van 2,5 seconden op polestarter Sandro Cortese. Iwema reed zijn snelste tijd in de achtste ronde. Hij wist zich daarna niet meer te verbeteren, waardoor hij morgen vanaf de voorlaatste startrij moet beginnen. Gisteren wist hij nog een 21ste tijd neer te zetten. Iwema was 0,2 seconde sneller dan tijdens de derde vrije training, maar zag het gat snelste man met een halve seconde toenemen.


''Dit is misschien wel mijn slechtste kwalificaties van het seizoen'', reageerde Iwema na afloop. ''Alle kansen die ik heb gecreëerd op een ultieme ronde heb ik verprutst. Bijna alles wat mis kon gaan, ging mis. Mijn raceritme is top tien waardig, maar om daar ook te eindigen heb je een goede kwalificatie nodig. Ik ga morgen fris van start en jongens inhalen om alsnog in de punten te rijden.''


Vanaf de tweede plek start morgen Danny Kent. De derde tijd werd neergezet door Niccolo Antonelli. WK-leider Maverick Viñales kwam niet verder dan de zesde tijd. Ook Luis Salom van het raceteam van Roelof Waninge uit Dwingeloo viel tegen. De nummer drie in de WK-stand start in de thuisrace van zijn team vanaf plek tien. Zijn teamgenoot Brad Binder begint vanaf de negentiende plek. Wildcardcoureur Bryan Schouten deed het naar behoren. Hij was sneller dan Iwema en start vanaf plek 28. De jonge coureur uit Zevenbergen was 2,3 seconden langzamer dan Cortese.


De race in de Moto3 start morgen om 11.00 uur.


Meer over de TT op onze speciale website

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: