Emmen sterkste in streekderby

PROVINCIE - FC Emmen won gisteravond met 2-1 de burenruzie tegen Veendam. De streekderby trok maar liefst 7200 toeschouwers naar de Meerdijk.
Emmen begon goed, maar keek na twintig minuten wel tegen een 1-0 achterstand aan door een goal van Marnix Kolder. Acht minuten later zorgde Mourad voor de verdiende gelijkmaker, uit een vrije bal van Jannes Wolters. 1-1 was ook de ruststand. Na de pauze was Emmen veruit de betere ploeg. Bij Veendam ontbrak de overtuiging en het was dan ook niet verrassend dat Mourad in de 65e minuut de 2-1 maakte. In de slotfase kreeg Veendam nog wel kansen op de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer en dus pakte Emmen een nuttige overwinning. En wat misschien nog wel belangrijker was: Emmen weerhield Veendam van de derde periodetitel. Die titel ging uiteindelijk naar Top Oss, dat heel verassend won van De Graafschap, de ploeg van oud-Emmen trainer Jan de Jonge.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl