Laatste gasten TT campings vertrokken

ASSEN - De laatste gasten van de TT-campings zijn vertrokken. De eigenaren van de campings kijken terug op een succesvol en rustig verlopen weekend.

In de loop van zondagochtend zijn alle campinggasten vertrokken. Volgens de eigenaren van campings gebeurde dit in opperbeste stemming. De sfeer was ook volgens de politie het hele weekeinde uitstekend. Er waren geen grote incidenten.


Alcoholcontrole

Op veel plaatsen werd zondagochtend nog een alcoholcontrole gehouden. "Mensen die gisteren nog gedronken hebben, hebben nu nog alcohol in het bloed", aldus Veilig Verkeer Nederland. Het is niet bekend hoeveel mensen bij deze controles zijn aangehouden.


82ste Dutch TT

De 82ste Dutch TT van Assen is dit jaar vrij goed bezocht. In totaal kwamen 130.000 motorsportfans kijken, verspreid over drie dagen. Zaterdag kwamen op de wedstrijddag ruim 90.000 bezoekers naar het Drentse circuit. Ongeveer 70.000 mensen bezochten de TT-nacht.

Jasper Iwema

De Drentse coureur Jasper Iwema uit Hooghalen eindigde bij zijn race in de Moto3-klasse op de 24ste plaats. Die wedstrijd werd gewonnen door de WK-leider Maverick Viñales. Marc Marquez was de beste in de Moto2 en in de koningsklasse zegevierde Casey Stoner.Meer over de TT op onze speciale website


Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: