Definitief streep door zandwinning Gasselterveld

GASSELTE - Zandwinbedrijf Zeldenrust uit Gasselte moet definitief stoppen met de zandwinning in het Gasselterveld. Dat heeft het provinciebestuur besloten.

Zeldenrust en Staatsbosbeheer wilden nog tien jaar doorgaan met de zandwinning. In ruil daarvoor zou er 36 hectare natuur worden aangelegd aan de kant van het beekdallandschap Drentsche Aa.


Volgens de provincie is de zandwinning in strijd met de ecologische hoofdstructuur en gaat het tegen de afspraken in die zijn gemaakt over het aflopen van de vergunning. Ook is de gemeente Aa en Hunze tegen de zandwinning in het Gasselterveld. Zandwinbedrijf VOF Echten was tegen de uitbreidingsplannen van zandwinner Zeldenrust bij het Gasselterveld. Volgens een woordvoerder van VOF Echten ligt er een duidelijke afspraak dat per 1 januari 2013 Echten de zandwinput van Drenthe wordt en Zeldenrust moet stoppen.


Zandwinbedrijf Zeldenrust noemt de argumenten van de provincie 'een beetje ouderwets'. Volgens Sjerp Zeldenrust komt er veel meer natuur terug in de plannen dan dat er gebruikt gaat worden voor de zandwinning. Ook zou VOF Echten nooit zoveel zand kunnen winnen als Zeldenrust.Zie ook:

- VOF Echten tegen plannen zandwinning bij Gasselterveld

Meer over dit onderwerp:
Gasselte
Deel dit artikel: