Ondernemers in Zuidwolde zijn wateroverlast zat

ZUIDWOLDE - Ondernemers in Zuidwolde zijn de overlast die door noodweer onstaat meer dan zat. Gisteren trokken zware onweersbuien over Zuidwest-Drenthe.
Bij hevige regenval moeten de ondernemers in onder meer de Hoofdstraat alle zeilen bij zetten om het water buiten de deur te houden. Het probleem speelt al vele jaren en ook gisteren aan het einde van de middag was het raak. Het vele regenwater kon geen kant op en sijpelde bij verschillende gebouwen naar binnen.

Dit komt doordat de Hoofdstraat lager ligt dan de omgeving waardoor al het water door de straat stroomt. Volgens de gemeente is er een oplossing in zicht. Er komt een nieuwe parkeergarage waar een buffer onder komt waar overtollig water in kan worden opgeslagen.

Bij verzekeringsmaatschappij Univé in Zuidwolde hebben zich inmiddels veertig mensen gemeld die schade hebben geleden door de wateroverlast.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.