Faillissement Hof van Saksen steeds dichterbij

NOOITGEDACHT - Alleen via nieuwe onderhandelingen kan nog voorkomen worden dat het vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedacht mogelijk dinsdag al failliet wordt verklaard. Het park moet dan voor die tijd tot een schikking komen met schuldeiser De Kroon Groenprojecten BV in Utrecht.


Dat bedrijf heeft afgelopen donderdag het faillissement aangevraagd vanwege onbetaalde rekeningen. Het gaat om bijna 120.000 euro. Die rekeningen werden sinds februari niet meer betaald, omdat volgens het park het contract op 1 maart zou zijn afgelopen. Maar van de rechter moet het Hof van Saksen wel blijven betalen, zo bleek in mei. De rekeningen zijn voor het werk tot 1 juli, toen is De Kroon met het onderhoud gestopt.


Op 26 juni hebben partijen met elkaar gesproken en toen kreeg het Hof van Saksen twee weken de tijd de rekeningen te voldoen. Die termijn is inmiddels verstreken. Volgens hoofd debiteurenbeheer Sjoerd Nolf van De Kroon heeft het Hof van Saksen toen gemeld dat er geen geld meer is en dat het iedere dag afgelopen kan zijn. Hij vindt dat het Hof van Saksen eigenlijk de plicht heeft om zelf het faillissement aan te vragen, om verdere schade voor schuldeisers te voorkomen.


Nolf hoopt niettemin dat alsnog een faillissement wordt voorkomen, omdat de opbrengsten dan voor zijn bedrijf nihil zullen zijn. Huisbankier ABN Amro heeft het recht van eerste hypotheek ter hoogte van 108 miljoen euro. En dat brengt het park bij verkoop vermoedelijk niet op. Maar tot dusver laat het Hof van Saksen volgens Nolf niets van zich horen.


Zie ook:

- Groenbedrijf vraagt faillissement Hof van Saksen aan

Meer over dit onderwerp:
Nooitgedacht
Deel dit artikel: