De Wit mist competitiestart, zorgen om Metaj

VOETBAL - FC Emmen-middenvelder Yannick de Wit zal de start van de competitie vanaf de tribune moeten volgen. De 25-jarige Zaandammer scheurde dinsdag op de training zijn hamstring en is vier tot zes weken uit de roulatie.

"Ontzettend kloten dat ik dit moet meemaken", aldus De Wit. "Aan het einde van de training trok ik een sprint en ineens scheurde ik mijn hamstring. Heel vreemd, want ik voel me gewoon fit. Ik heb alles meegetraind tot nu toe en ook elke wedstrijd gespeeld."


De Wit is op amateurbasis van Go Ahead Eagles naar FC Emmen gekomen, met het idee zich na twee zware knieblessures (twee keer scheurde hij een kruisband) terug te knokken in het betaalde voetbal en van daaruit een stap hogerop te komen. Daarom komt deze blessure natuurlijk extra ongelegen. "Of het de Wet van Murphy is? .. nou daar wil ik het liever over hebben. Het is domme pech, maar dat heb ik nu wel vaak genoeg gehad. Daar heb ik nu geen tijd meer voor. Ik wil en moet nu een jaar knallen. Dat zal ik ook doen hoor als ik terug ben, dus laten we hopen ik snel weer fit ben", aldus De Wit.


Ook Shkodran Metaj is verre van fit. De middenvelder speelde gisteren wel één helft mee tegen ACV, maar herstelt nauwelijks van zijn inspanningen. Dat bleek uit diverse testen en ook gisteravond kwam daar weer een bevestiging bij, toen duidelijk werd dat de hartslag van Metaj tijdens de warming up al boven de 180 zat. Inmiddels wordt het bloed van de oud-speler van FC Groningen onderzocht.Deel dit artikel: