Zijler afgetest, Mazetti blijft nog week bij FC Emmen

VOETBAL - Het technisch overleg na afloop van het duel van FC Emmen tegen WKE was kort, heftig maar wel duidelijk. Sergio Zijler, de aanvaller die een paar dagen op proef was bij FC Emmen, is afgetest en de Argentijnse verdediger Mauricio Mazetti mag nog een week blijven en hij zal ook spelen in het oefenduel tegen FC Groningen.

Kort na afloop van het duel was Emmen-trainer Joop Gall van mening dat beide spelers wel een week langer mochten blijven om zich te bewijzen, maar even later werd de nieuwe werkwijze van Drenthes' enige betaaldvoetbalclub duidelijk. In een kort onderhoud bleek dat de mening van Gall niet door alle leden van het technisch platvorm (bestaande uit John Koops, Ronald Lubbers, Herman Harms, Joseph Oosting en Joop Gall) gedeeld werd en dus wordt de proefperiode van de oud-aanvaller van FC Twente en Willem II niet verlengd. "Sergio speelde vorig seizoen in Turkije, maar kwam nauwelijks aan spelen toe. Hij heeft geen wedstrijd meer gespeeld sinds de winterstop. Hij heeft een conditionele achterstand en is wat kilootjes te zwaar. We hebben op dit moment al een groep die aangepast moet trainen en als we verder gaan met Sergio, dan komt er weer een speler bij die groep en dat is niet wat we we willen", aldus Gall, die het gezamenlijke oordeel van het technisch platvorm verwoord.


Gall vervolgt: "Met Mauricio gaan we wel een week door op proef. Dat vond hij zelf ook een goede beslissing. Maar hij liet een goede indruk achter. In de eerste helft als linksback, maar ook in de tweede helft toen hij centraal achterin kwam te spelen. Met name in die tweede helft liet hij zich gelden. In woord, gebaar, maar ook qua spel."


Ook Mazetti zelf was niet ontevreden over zijn optreden tegen WKE. "Het ging wel aardig inderdaad. Natuurlijk is het onwennig in zo'n eerste wedstrijd." De 26-jarige Argentijn, die ook een Italiaans paspoort bezit (zijn opa is Italiaan), is heel bewust naar Europa gekomen. "In eerste instantie werd ik uitgenodig door Beerschot, maar daar kreeg ik maar één dag de kans en dat was direct na een vliegreis van 15 uur. Daarna kwam Emmen in beeld. Ik ben hier nu drie dagen en het bevalt goed. In Zuid-Amerika wordt Nederland gezien als een land met de beste opleiding, dus ik hoop hier veel te leren. Maar goed, dan moet ik natuurlijk wel eerst een contract tekenen."


foto's: www.benniewolbers.nl

Deel dit artikel: