Rick Koekoek in finale EK biketrial

BIKETRIAL - Rick Koekoek uit Hoogeveen heeft zich in het Duitse Riedelbach geplaatst voor de finale om het Europees Kampioenschap biketrial. In de halve finale van de 20 inch-klasse, de klasse waarin de Drent uitkomt, werd Koekoek zesde. Dat bleek voldoende voor een plaats in de finale die zondag (vandaag) plaatsvindt.

Koekoek werd nummer 3 van de wereld in 2010 en het afgelopen jaar werd hij op het WK vierde. Of hij in Riedelbach het podium haalt bij het EK zal rond 15.00 uur bekend zijn.


Tien finalisten gaan vanaf 13.00 uur de strijd met elkaar aan. Grote favoriet voor de Europese titel is de Spanjaard Benito Ross, regerend wereldkampioen. Hij kwalificeerde zich als derde voor de finale. Beste man tijdens de halve finale was de Fransman Vincent Hermance, de leider in de tussenstand om de wereldbeker. Een andere Spanjaard, Abel Mustieles plaatste zich als tweede voor de finale. De oudste van het stel, de 33-jarige Carlez Diaz (Spanje) en de wereldkampioen in de 26 inch-klasse, de Fransman Marius Merger (die in Riedelbach meestrijdt in de 20 inch-klasse) haalden met de hakken over de sloot de finale.


Dit is ook Rick Koekoek!


Deel dit artikel: