Gall: "Alle lof voor Mazzetti"

VOETBAL - Mauricio Mazzetti was zaterdagavond, net als in het duel van vorige week tegen WKE, een opvallende speler bij FC Emmen. De verdediger is misschien technisch niet zo begaafd, verdedigen kan hij als geen ander. Dat bewees de 26-jarige Argentijn ook tegen FC Groningen.

FC Emmen-trainer Joop Gall "Hij is ongelooflijk strijdbaar. Daar waar er brand is, daar blust hij. Hij knijpt, geeft rugdekking en daar waar anderen even moeten passen biedt hij hulp. Het probleem is dat in Nederland een speler alles moet kunnen, maar ik vind dat je spelers niet moet overanalyseren. Je moet ze beoordelen op datgene wat ze moeten doen. In zijn geval is dat verdedigen. En daarvoor heb ik ook vanavond weer alle lof."


Het technisch platvorm van FC Emmen is nu aan zet. Krijgt Mazzetti een contract of wordt hij bedankt voor bewezen diensten en kan hij terug naar zijn geboorteland? "Daar zullen we vandaag of morgen waarschijnlijk een beslissing over nemen. Of ik een stem heb in het technisch platform? Nee, ik heb me laten vertellen dat ik geen stem heb. Ik heb wel het vetorecht", aldus Gall.


Wat er met de andere twee proefspelers, die tegen Groningen hun opwachting mochten maken, gaat gebeuren is nog onduidelijk. "Zowel Wijks als Mannes zijn gisteren pas bij de groep gekomen. Ik vind dat je spelers niet moet be- en veroordelen na twee dagen." Daarmee lijkt de kans groot dat de proefperiode van beide spelers zal worden verlengd.

Deel dit artikel: