Olympische Spelen van start voor Meppelink

BEACHVOLLEYBAL - Om 21.00 uur Nederlandse tijd beginnen voor Madelein Meppelink de Olympische Spelen in Londen. De beachvolleybalster uit Emmen speelt dan met haar partner Sophie van Gestel de eerste van drie poulewedstrijden. Tegenstanders zijn de medaillekandidaten uit Brazilië Talita en Antonelli, het duo dat 3e staat op de wereldranglijst.

Dinsdag speelt Meppelink haar tweede duel, om 17.30 uur tegen de Australische dames Bawden en Palmer (nr.19 van de wereld) en de laatste poulewedstrijd is twee dagen later (donderdag) om 15.30 uur tegen Goller en Ludwig uit Duitsland (nr.8 op de wereldranglijst).


"We wisten dat we in een hele zware poule terecht zouden komen, aangezien we ons pas heel laat kwalificeerden. We zijn als nummer 4 aan drie opponenten gekoppeld. Toch is het niet zo dat zij een mindere dag moeten hebben en wij een topdag. We kunnen van iedere tegenstander winnen. Maar we willen gewoon goed toernooi afwerken. Als blijkt dat wij ondanks heel goed spel tekort komen, dan is dat zo. Maar bij voorbaat zijn we zeker niet kansloos. Ons eerste streven is natuurlijk een plaats in de tweede ronde en vanaf daar zien we wel weer verder", aldus Meppelink een dag voor de wedstrijd vanuit de bus van het trainingscomplex in hartje Londen richting het Olympisch dorp.


Meppelink en Van Gestel konden niet aanwezig zijn bij de opening van de Spelen. "Nederland hanteert de 48 uurs-regel. Dat betekent dat iedereen die binnen 48 uur vanaf de opening moet sporten niet mee mocht lopen tijdens de ceremonie. We hebben het voor de tv gezien. Helaas, want ik had het graag meegemaakt."


"We zijn fit en er helemaal klaar voor", aldus Meppelink die via twitter liet weten Minister-president Rutte te hebben ontmoet. "Ja dat klopt. Ik heb hem de hand geschud. Wat hij zei? ...Hallo!"

Deel dit artikel: