Meppelink begint Spelen met nederlaag

BEACHVOLLEYBAL - Madelein Meppelink uit Emmen en haar partner Sophie van Gestel zijn de Olympische Spelen gestart met een nederlaag. In de eerste poulewedstrijd bleek één van de titelkandidaten, het Braziliaanse duo Talita/Antonelli in twee sets te sterk: 21-10 en 21-19.

"Wij speelden niet top en zij haalden wel hun niveau", zei Van Gestel. "Als we van dit team willen winnen, moet alles kloppen. Nu waren ze gewoon te goed."

Na de eerste set, waarin Meppelink en Van Gestel niets te zeggen hadden, leek het even de goede kant op te gaan. Van Gestel zette een sterke opslagreeks neer waardoor het Oranjeduo een voorsprong van 5-0 nam. Die ruime marge hielden ze vast tot 10-5, maar daarna gaven de kwaliteiten van Antonelli en Talita toch de doorslag. "Het was jammer dat ik na die goede reeks van Sophie een paar fouten maakte", zei Meppelink schuldbewust. "We moeten ons nu gewoon op de andere partijen richten. Maar het zal niet meevallen, we hebben zwaar geloot."

Het beachvolleybaltoernooi leeft behoorlijk in Londen. Zo speelden de olympische debutanten Meppelink en Van Gestel voor een uitverkocht stadion met daarin 15.000 mensen.

Deel dit artikel: