FC Emmen ruim langs Veendam

VOETBAL - FC Emmen heeft dinsdagavond het oefenduel tegen SC Veendam op het veld van vv Musselkanaal, na een ruststand van 1-1, met 4-1 gewonnen. Grote man was Wout Weghorst. De 19-jarige aanvaller viel halverwege de tweede helft in, scoorde twee treffers en werd daarna ook nog onderuit gehaald in de zestien waardoor Emmen een strafschop mocht nemen, die werd benut door Anmar Almubaraki.
Veendam-speler Boy Deul opende de score na 34 minuten spelen, in een fase waarin Veendam de betere ploeg was. Emmen opende sterk, maar zakte naarmate de eerste helft vorderde terug. Toch kwam de ploeg van trainer Joop Gall kort voor rust wel op gelijke hoogte. Een vrije bal van Jeffrey de Visscher werd binnengekopt door Norair Mamedov.

Na rust waren de eerste kansen voor Veendam, maar Sidney Schmeltz en Arjan Wiegers scoorden niet. FC Emmen bleek daarna een stuk effectiever. Vooral dankzij de snelheid van proefspeler Marvin Wijks aan de rechterkant en aan de linkerkant van Mamedov kreeg de Drentse ploeg steeds meer dreiging. Invaller Weghorst deed vervolgens de rest. Met twee treffers binnen 12 minuten zorgde hij voor de 3-1 voorsprong. Overigens was Mamedov bij beide goals de aangever. Vijf minuten na zijn tweede treffer mocht Weghorst alleen af op Veendam-doelman Timmerman, maar werd hij binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald door Luis Pedro. Pedro kon met rood vertrekken en Anmar Almubaraki bepaalde de eindstand op 4-1.

SC Veendam-FC Emmen 1-4. 34. Deul 1-0, 44. Mamedov 1-1, 70. Weghorst 1-2, 82. Weghorst 1-3, 87. Almubaraki (strafschop) 1-4. Scheidsrechter: Otto. Rode kaart: 86. Luis Pedro (SC Veendam. Gele kaart: Ter Heide, Velda (FC Emmen). Toeschouwers: 800
SC Veendam: Timmerman; Wagenaar, Apau, Vakalopoulos (62. Van Elsas), Luis Pedro, Rozema (46. Martens), Lambooy, Overtoom (62. McKinnon), Schmelz, Hutten (76. Katschner), Deul (62. Wiegers).
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Görtz, Mazzetti, Kunst, Velda, Almubaraki, Mannes (76. Metaj), De Visscher (46. Wijks), Ter Heide (64. Weghorst), Mamedov.