Grote brand in kartcentrum Stadskanaal

STADSKANAAL - Het kartcentrum in het voormalige Philipscomplex in Stadskanaal is helemaal afgebrand.

Het vuur brak aan het begin van de nacht uit. Het centrum was toen al gesloten. Aanvankelijk werd gewaarschuwd voor explosiegevaar. De hulpverleningsdienst vroeg bewoners in de wijde omtrek van het centrum ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling.


Geen gewonden

De brandweer bestreed het vuur, maar kon niet voorkomen dat loods waarin het centrum was gevestigd afbrandde. Alleen de opslagplaats voor benzine bleef gespaard. Vanwege de brand is een deel van de Electronicaweg en de Kathodeweg afgesloten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Niemand raakte gewond.


Asbest

Bij de brand is asbest vrijgekomen. De gemeente Stadskanaal kan op dit moment niet zeggen hoeveel, maar geeft aan dat er geen verhoogde gezondheidsrisico's zijn. Ze heeft een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld dat in de omgeving van het kartcentrum aan het opruimen is. De gemeente raadt mensen aan om zo weinig mogelijk in het gebied rondom het kartcentrum te komen. Het opruimen gaat meerdere dagen duren.


Eigenaren aangeslagen

De eigenaren van het kartcentrum, Erik en Mathilde Kootstra uit Emmen, zijn zwaar aangeslagen. Het kartcentrum was pas een half jaar open. In maart dit jaar kwam het centrum in het nieuws nadat 23 mensen er een koolmonoxidevergiftiging opliepen. De eigenaren laten weten door te willen gaan met het bedrijf.


Informatieavond

De gemeente gaat de omwonenden per brief informeren en organiseert donderdagavond een informatieavond op het gemeentehuis. De bijeenkomst begint om 18.00 uur.


Meer over dit onderwerp:
Stadskanaal
Deel dit artikel: