Geen Weevers, maar Konecny naar E&O

HANDBAL - Hij moet zijn ja-woord nog geven en ook trainer/coach Joop Fiege moet zijn oordeel nog vellen, maar in principe is Krystov Konecny de nieuwe rechterhoekspeler van E&O. Hij is 19 jaar, komt uit Praag waar hij ook speelde en hij is jeugdinternational in Tsjechië. Aanvankelijk maakte E&O zich sterk voor de terugkeer van Eelco Weevers, maar voor de 32-jarige speler die de laatste jaren speelde voor Emsdetten in Duitsland kon geen passende baan gevonden worden.

"Ik had Eelco er graag bij willen hebben, vooral gezien zijn ervaring. Maar goed, dat is niet gelukt", aldus Fiege die in Konecny dus een 13 jaar jongere hoekspeler vond. "Hij is hier vandaag voor het eerst. Ik ben benieuwd naar zijn kwaliteiten. Maar amper een maand geleden speelde hij op het EK en scoorde hij 5 keer tegen Spanje, dus hij kan echt wel wat." Fiege maakte voor Konecny en ook voor de ander Tsjech in zijn selectie - opbouwspeler Jan Josef - gebruik van zijn contacten met oud E&O-speler Petr Masat.


Als Konecny de gelederen van E&O gaat versterken dan is de selectie ook compleet. Fiege: "Ja, maar er kan natuurlijk altijd nog iets gebeuren vlak voor de deadline verstrijkt. Als die goed kan handballen en hij kost niets dan is hij altijd welkom. Maar in principe is dit de groep waar we het mee gaan doen."


E&O zag in de zomer Patrick Miedema, Niek Kuik, Marco Woltersom en Johan Bos vertrekken. Daarnaast is Elgar Feddema gestopt. Nieuw in de selectie zijn Maikel Takken, Dennis Schellekens, Ruben Fiege, Marco Kehrenberg en dus de twee Tsjechische spelers.


Joop Fiege is dus de nieuwe trainer. Hij keert na twee seizoenen Hurry Up weer terug bij E&O. De confrontaties tussen de twee Drentse clubs waren altijd al beladen, maar die zullen komend seizoen nog specialer zijn, aangezien Joops' broertje Rob trainer/coach is bij Hurry Up. De titel 'beste club van Drenthe' is leuk, maar daarmee win je uiteindelijk niets. "De doelstelling moeten we nog bespreken, maar ons eerste doel zal zijn om de eerste zes te bereiken. Van daaruit ga je een stap verder richting de top 4", besluit Fiege. Die top 4 plek is een vereiste om deel te nemen aan de steeds prestigieuzer wordende BeNeLux-liga (zie elders op de site)

Deel dit artikel: