E&O-trainer voor prominente BeNeLux-liga

HANDBAL - De kans is groot dat na dit seizoen de vaderlandse handbalcompetitie in de eredivisie bij de heren volledig op de schop gaat. Tenminste als het aan het Eredivisie Platvorm ligt. De plannen om de BeNeLux-liga een prominente rol te geven in het seizoen worden steeds concreter.

Het meest concrete plan is dat de beste vier clubs van Nederland vanaf september een complete competitie in de BeNeLux-liga gaan spelen, dus samen met de top 4 van België en de top 4 van Luxemburg. Die competitie duurt tot en met februari, waarin het finaleweekend gepland staan. De zes eredivisieclubs die niet bij de beste vier eindigen in de nationale competitie werken in diezelfde periode, dus van september tot en met februari de competitie in de eredivisie af, waarbij de beste twee ploegen zich plaatsen voor de play-offs die in maart beginnen. In die play-offs stromen dan weer de vier teams in die deelnamen aan de BeNeLux-liga. In die play-offs wordt dan de kampioen bekend en ook de vier ploegen die het seizoen erop in de BeNeLux-liga mogen uitkomen.


"Ik sta achter dit plan, absoluut", aldus E&O-trainer Joop Fiege. "Voor het niveau van de wedstrijden in Nederland en voor de ontwikkeling van de spelers is dit een heel goed idee. Wanneer er meer duidelijkheid komt?.. Dat weet ik niet, maar het lijkt me toch dat dit voor het einde van het jaar concreet moet zijn."

Deel dit artikel: