Vliegtuig gecrasht in Hollandscheveld

HOLLANDSCHEVELD - Aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld is een sportvliegtuigje neergestort. Het vliegtuig is neergekomen op een schuur.

Het gaat om een sportvliegtuigje met twee personen aan boord. Beide inzittenden zijn gewond geraakt, waarvan één zwaargewond. Een man die in de schuur aanwezig was is ook gewond geraakt. Een slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht, de overige twee gewonden konden ter plekke worden behandeld. De 86-jarige bewoonster van het huis naast het schuurtje heeft vrijwel niets van het ongeluk gemerkt. Ze is door buurtbewoners opgevangen.


Oorzaak

Het toestel was rond 11.30 uur opgestegen vanaf vliegveld Hoogeveen en kreeg vrijwel direct motorproblemen. De piloot heeft dit zelf aan de verkeersleiding gemeld. Pogingen om terug te keren naar het vliegveld van Hoogeveen mislukten, waarna het toestel neerstorte in Hollandscheveld. Het Korps Landelijke Politiediensten doet onderzoek naar de oorzaak van de motorstoring.


Getuige

Marinus Spijkerman is eén van de mannen die tijdens de crash in de schuur aanwezig was. Hij zag het vliegtuig recht op zich afkomen. "Ik dacht daar ga ik, ik heb ongelofelijk veel geluk gehad", aldus Spijkerman. Volgens hem is er gelijk hulp geboden aan de gewonden. Zijn vriend, die bij hem in de schuur was, raakte lichtgewond.

Meer over dit onderwerp:
Hollandscheveld
Deel dit artikel: