Gewonden door instorten feesttent Steenwijkerwold

STEENWIJKERWOLD - De hoofdtent van het Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold is zaterdagavond ingestort tijdens zwaar noodweer. Daarbij zijn vijftien gewonden gevallen.

Het drama deed zich voor in de hoofdtent van het festival. Daar zou vanavond onder andere Rowwen Hèze spelen. Er waren 150 mensen in de tent en 350 op het terrein. Het terrein werd rond 21.15 uur getroffen door een zeer zware onweersbui, waabij ook hagelstenen zo groot als eieren vielen. Voorafgaand aan de bui werd het gebied getroffen door een valwind, een verschijnsel dat vaker voorkomt bij hevige buien. In de buurt van Steenwijkerwold werden windstoten van 76 kilometer per uur gemeten.


De gewonden zijn naar ziekenhuizen in onder andere Meppel en Steenwijk gebracht. Volgens een woordvoerder zijn ze niet zwaargewond. Ze hebben kneuzingen en botbreuken. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en waren in ongeveer 10 minuten ter plaatse. Zij hebben mensen onder het tentzeil vandaan gehaald en afgevoerd. De omgeving is afgezet.


Meer over dit onderwerp:
Steenwijkerwold
Deel dit artikel: