FC Emmen verliest laatste testcase

VOETBAL - FC Emmen heeft zaterdagmiddag de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie verloren. Ter afsluiting van de open dag van Cambuur ging de formatie van trainer Joop Gall met 2-1 onderuit. De enige treffer van Emmen werd gemaakt door Anmar Almubaraki.
FC Emmen begon in Leeuwarden gehavend, met name in de defensief opzicht. Zo kon Joop Gall vanwege blessures niet beschikken over Said Bakatti, Randy Rustenberg, Antoine van der Linden, Kelvin Maynard, Kevin Görtz en Yannick de Wit. Door al die afwezigen posteerde Gall rechteraanvaller Almeida als rechtsback en uitgerekend hij ging al na drie minuten gruweljk in de fout. Melvin de Leeuw profiteerde dankbaar en passeerde doeman Peter van der Vlag, die door de technische staf is aangewezen als de eerste doelman in de Emmer-selectie. Na die vroege tegengoal herstelde Emmen zich sterk en na 34 minuten scoorde Almubaraki de gelijkmaker. Mooi voor Almeida was dat hij de aangever was en daarmee zijn fout van het begin van de wedstrijd goedmaakte.

In de tweede helft kwam Emmen al in de eerste minuut op een nieuwe achterstand. Centrale verdediger Mauricio Mazetti leed balverlies in de opbouw, Cambuur nam over en Michiel Hemmen mocht simpel de 2-1 aantekenen. Die vroege teleurstelling kwam FC Emmen niet meer te boven. Cambuur was de bovenliggende partij en veel dreigender dan de Drentse ploeg. Via El Makrini en Van der Heide kreeg de thuisploeg nog twee grote kansen, maar het bleef bij 2-1.

Bij FC Emmen maakte middenvelder Alexander Bannink zijn debuut. Hij bereikte vrijdagavond een akkoord voor een contract van twee seizoen plus een optie voor nog een seizoen.

SC Cambuur-FC Emmen 2-1. 3. De Leeuw, 34. Amlubaraki 1-1, 46. Hemmen 2-1. Scheidsrechter: Van de Graaf. Toeschouwers: 3500.
SC Cambuur; Telgenkamp; Droste (75. Ozturk), Bakens (76. Dantuma), Broekhof (67. Bouwer), Bijker, El Makrini, Rose (76. De Vries), Diemers (76. Van der Heide), Schokker (67. Dijkstra), Hemmen (76. Barto), De Leeuw.

FC Emmen; Van der Vlag; Almeida, De Groot, Mazzetti, Kunst, Velda, Almubaraki, Bannink (71. Metaj), Wijks, Ter Heide (64. Weghorst), Mamedov (De Visscher).