FC Emmen mist waarschijnlijk Mazetti in seizoensopening

VOETBAL - FC Emmen moet het vrijdagavond in de openingswedstrijd van het seizoen, thuis tegen FC Dordrecht, naar alle waarschijnlijkheid stellen zonder verdediger Mauricio Mazetti. De 26-jarige revelatie in de voorbereiding wacht op vrijgave van de Argentijnse voetbalbond.

Om diezelfde reden is ook het meespelen van aanvaller Marvin Wijks onzeker, maar de verwachting is dat de formaliteiten met de Duitse voetbalbond (Wijks kwam over van Germania Halberstadt) wel op tijd geregeld zijn. "Met een land als Duitsland verwacht ik geen problemen, maar Argentinië werkt met verschillende regionale bonden. Dat maakt de situatie van Mazetti er niet gemakkeljiker op. Toch houd ik hoop voor morgen. We doen er in ieder geval alles aan", aldus FC Emmen trainer Joop Gall.


FC Emmen heeft tot nu toe zo'n 850 seizoenkaarten verkocht en dat is iets meer dan vorig seizoen vlak voor de start voor de competitie. "Toch hopen we dat er morgenavond zo'n 3000 toeschouwers zullen komen", zegt Henk Hoekstra, de interim directeur van FC Emmen.


De eerste tegenstander van Emmen is FC Dordrecht, de ploeg die vorig seizoen als tiende eindigde in de eindstand van de Jupiler League. Maar ook bij de Dordtenaren is er veel veranderderd ten opzichte van vorig seizoen. Zo zagen de Schapenkoppen twee topscorers vertrekken, namelijk Cecilio Lopes en Santy Hulst. Meest bekende nieuweling in de selectie is middenvelder Rogier Molhoek, een speler met veel eredivisie-ervaring. FC Dordrecht wordt getraind door Harry van den Ham. Hij is ad interim als vervanger van Theo Bos, die zijn werkzaamheden vanwege ziekte in de voorbereiding moest stoppen.


FC Emmen en FC Dordrecht stonden op De Meerdijk 24 keer tegenover elkaar. FC Emmen won 12 keer, 8 maal werd er gelijk gespeeld en 3 keer ging de winst naar de gasten.


Joop Gall: "Ik kan moeilijk aangeven waar wij staan ten opzichte van Dordrecht. Het is een ploeg die onbevangen speelt en met fysieke kracht. Daar moeten we ons tegen wapenen. De spanning begint nu wel toe te nemen. Ik ben benieuwd waar we staan."


Vermoedelijke opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakatti, Görtz, De Groot, Kunst; Bannink, Velda, Almubaraki; De Visscher, Ter Heide en Mamedovfoto: www.benniewolbers.nl


Deel dit artikel: