Maynard: "Ik ben niet eens zo'n goede kopper"

VOETBAL - Kelvin Maynard was na afloop van het openingsduel van het seizoen van FC Emmen natuurlijk de gevierde man. De 25-jarige centrumverdediger uit Paramaribo kopte in de extra tijd zijn ploeg naast FC Dordrecht.

"En dat terwijl ik niet eens zo'n goede kopper ben, in aanvallend opzicht. Maar de voorzet van Bakatti was geweldig. Een mooi moment. Voor mezelf, maar ook voor het team en het publiek", aldus Maynard die zijn eerste goal maakte als profvoetballer. "Aan de ene kant ben ik natuurlijk blij met de gelijkmaker en voelt het punt ook als een overwinning. Toch vind ik dat we op basis van ons veldspel verdiend hadden te winnen. Ik vond ons de bovenliggende partij, ook al kwamen we tot twee keer toe goed weg bij de 0-1 achterstand."


Maynard is dit seizoen één van de veertien nieuwelingen in de selectie van FC Emmen. Hij speelde in de jeugd van Zeeburgia, waarna hij werd ontdekt door FC Volendam. Daar speelde Maynard vier siezoenen. In de zomer van 2010 verkaste hij naar het Portugese Olhanense, waar hij een contract tekende voor twee jaar. Maar na één seizoen vertrok hij richting Griekenland, waar hij ging spelen voor Kecskeméti TE. Dat avontuur eindigde in december 2011 toen zijn contract werd ontbonden.

foto: www.benniewolbers.nl

Deel dit artikel: