Eigen goal Sibum helpt Jans in zadel

VOETBAL - Ron Jans heeft zijn eerste competitiezege geboekt met zijn nieuwe club Standard Luik. In de thuiswedstrijd tegen promovendus Waasland-Beveren, de club van ex-FC Emmen speler Bas Sibum uit Nieuw Amsterdam, werd het 3-1. Uitgerekend de Drentse middenvelder zorgde voor de 2-1, door in eigen doel te koppen.

Twee wedstrijden en één punt, dat was de magere oogst van Standard Luik tot vrijdagavond en er werd links en rechts al voorzichtig gesproken van een crisis. Dat zou het zeker zijn geworden als Standard had verloren van Sibums' Waasland-Beveren, een ploeg die voor het eerst acteert in de Belgische Eerste Klasse en in de eerste twee wedstrijden ook één punt vergaarde.


Die crisis werd bezworen door een verdiende zege, die toch niet gemakkelijk tot stand kwam. Na een half uur kwamen de gasten uit Beveren zelfs op voorsprong door een goal van Dugary, die een spaarzame counter binnenkopte. Het antwoord van Luik volgde snel met een treffer van Seijas. Na rust drong Luik nog meer aan en was het Bas Sibum die de thuisploeg en zijn voormalig trainer bij FC Emmen hielp door in eigen doel te koppen. De 3-1 viel na exact een uur uit een strafschop die werd benut door Gonzalez.


Ron Jans keek tevreden terug op de eerste zege van zijn ploeg: "Dit is een eerste stap naar betere resultaten. Ik vind dat we met veel passie hebben gespeeld."


De ploeg van de oud-trainer van onder andere Achilles 1894, ACV, FC Emmen, FC Groningen en sc Heerenveen staat na drie wedstrijden op de 6e plaats met 4 punten uit drie duels. Sibums' Waasland-Beveren staat laatste met 1 uit 3.

Deel dit artikel: