Lesvliegtuig zorgt voor commotie door motorstoring te oefenen

HARDENBERG - Een lesvliegtuig van de Dutch Flight Academy in Eelde heeft vanmiddag voor commotie gezorgd door een noodlanding te oefenen.
Op twitter verschenen berichten dat er in het buitengebied van Hardenberg een vliegtuigje was neergestort. De inmiddels ingeschakelde politie, brandweer en ambulances rukten massaal uit, maar konden geen neergestort vliegtuigje vinden. Ooggetuigen zagen en hoorden dat de motor van het vliegtuigje uitviel en dat het toestel snel hoogte verloor. Later bleek dat het lesvliegtuig een noodlanding oefende.

De zogenaamde 'motorstoring simulatie' heeft plaatsgevonden boven de Hardenbergse wijk Baalderveld. Hiervan waren politie en brandweer niet op de hoogte. De Dutch Flight Academy is ook niet verplicht een dergelijke oefening te melden bij de luchtvaartleiding.

Het vliegtuigje is veilig op vliegveld Eelde geland. De Dutch Flight Academy laat weten intern over het voorval te praten en wil niet reageren.

De Dienst Luchtvaartpolitie stelt een onderzoek in.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.