Gall: De Visscher is geen slechte voetballer

VOETBAL - Veel FC Emmen-fans moesten afgelopen zondag het bericht op de website van de Drentse club twee keer lezen. Stond het er nou echt? Mag de aanvoerder van het afgelopen seizoen, Jeffrey de Visscher, op zoek naar een nieuwe club? En dat ondanks een contract tot het einde van het seizoen? Het stond er echt.

Niet alleen De Visscher zou die mededeling van het technisch platform van de Drentse club hebben gekregen. Datzelfde gold voor Almeida en Mravec. Toch is er wel een kleine nuance aan te brengen in het geheel.


"Mravec en Almeida kennen vanaf mijn eerste werkdag hier al hun status en dat is dat er heel weinig gebruik van ze zal worden gemaakt in officiële wedstrijden", aldus Gall. De situatie van De Visscher veranderde gedurende de transferperiode en helemaal nadat Marvin Wijks werd aangetrokken. "Jeffrey heeft na het aantrekken van Wijks zelf naar zijn status gevraagd, wat zijn goed recht is. Die status hebben we hem verteld en daarover is hij na gaan denken. Voor de duidelijkheid, hij is geen slechte voetballer. Maar op die positie wilden we gewoon een ander type speler."


"Als je met een lange spits speelt zoals Ruud ter Heide of Wouter Weghorst, dan heb je zeker aan één kant iemand nodig die de achterlijn kan halen. En dat kan Wijks", aldus de trainer van FC Emmen.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: