Mysterie verdwenen graanspieker opgelost

BORGER - Het mysterie van de verdwenen graanspieker van het Hunebedcentrum in Borger is opgelost.

De graanschuurtje op palen is teruggevonden in de buurt van Emmen. Kunsthistorica en antropologe Veronica Veen heeft toegegeven dat ze opdracht heeft gegeven de graanspieker weg te halen. Naar eigen zeggen is zij de eigenaar en ze vindt dat het centrum niet goed met het gebouwtje omgaat. De politie onderzoekt nu of Veen iets strafbaars heeft gedaan.


Onmin

Veen en het centrum leven al langer met elkaar in onmin over de graanspieker. Volgens de kunsthistorica is het schuurtje eigendom van haar stichting Eanna en heeft ze dus het recht om het terug te halen. Waar de 3,5 meter hoge graanspieker nu is, wil ze niet kwijt. Veen is niet van plan de graanspieker terug te geven. Eerder kreeg RTV Drenthe een tip dat de graanspieker wordt aangeboden op Marktplaats. Op deze site staat inderdaad een advertentie voor het schuurtje. Veen ontkent dat zij deze geplaatst heeft.


Niet blij

Het Hunebedcentrum in Borger is niet blij met de actie van Veen. Adjunct-directeur Harrie Wolters noemt het diefstal. ''Ook al is het je eigendom, dan nog zijn er legale manieren om het te claimen'', aldus Wolters, die overigens ontkent dat de spieker eigendom is van Veen. ''Het is gemaakt in opdracht van het Hunebedcentrum en betaald met subsidiegeld van de gemeente Borger-Odoorn. Zij was de projectleider, maar daarmee ben je nog geen eigenaar.'' Het centrum zegt dat het huisje altijd goed onderhouden is en laat de zaak nu over aan de politie.


Bekijk de hier de website van Veronica Veen over de graanspieker.


Zie ook:

- Graanspieker te koop aangeboden op Marktplaats

- Inwoner Weerdinge ziet graanspieker

- Graanspieker bij Hunebedcentrum gestolen

Meer over dit onderwerp:
Borger
Deel dit artikel: