Rojer: "Als ik had gescoord hadden we gewonnen"

VOETBAL - Hij kon nog lachen na het verloren duel bij Excelsior, maar hij deed dat vast ook een beetje als een boer met kiespijn. Want uitgerekend tegen zijn oude club kreeg FC Emmen-invaller Eldridge Rojer een niet te missen kans. In de tweede minuut na rust had de aanvaller zijn ploeg weer helemaal in de wedstrijd kunnen schieten. "Moeten schieten", aldus Rojer. "Die bal had er gewoon in gemoeten. Zonder twijfel. Ik weet het zeker, als ik hem had gemaakt dan hadden we hier ook nog gewonnen."
Nu bleef het bij 2-0 voor de Rotterdammers, die binnen vijf minuten na rust drie keer door het oog van de naald kropen. Eerst schoot Velda een vrije bal op de lat, daarna kreeg Rojer zijn droomkans en even later schoot Almubaraki op doelman Deckers. FC Emmen-trainer Joop Gall: "Het is achteraf en een als-verhaal natuurlijk, maar ik had het idee dat als we die vroege tegengoal hadden gemaakt in de tweede helft... dan was Excelsior door de knieën gegaan."

Op basis van de tweede helft had Emmen dus meer verdiend. Maar in de eerste 45 minuten ging het uiterst moeizaam. "We wilden vroeg druk zetten op het jonge, maar voetballend zeer sterke Excelsior. Zeker bij 'dode' momenten, zoals ingooien en doeltrappen, wilden we het ze moeilijk maken. Maar dat gebeurde niet. Dat heeft te maken met onwennigheid. De lef die we op trainingen wel hebben, zal je ook in de wedstrijden moeten tonen. Een voorbeeld is dat de backs van Excelsior heel diep speelden. Wij lieten Wijks met die back meegaan, waardoor hij veel energie verloor aan verdedigen. We hadden dat anders op moeten lossen door één op één te gaan spelen, zodat Maynard die back kon opvangen en een centrale verdediger doorschuift op de linkerspits. Door dat niet te doen kost dat aanvallende impulsen. Na rust hebben we dat beter gedaan. Toch doet dat niets af aan de tegengoals. Dat waren gewoon blunders. Één van ons en één van de scheidsrechter", aldus Gall.