Teambaas Waninge: "Luis was ijzersterk"

MOTORSPORT - "Normaal gesproken was ik erbij geweest, maar door ziekte ben ik in Nederland gebleven", aldus Roelof Waninge. De teambaas van het RW Racing Team uit Dwingeloo zag zijn pupil, Luis Salom, thuis vanaf de bank zijn eerste Grand Prix-zege boeken. "Geweldig natuurlijk. Het zat er aan te komen. De motor is goed, Luis was ijzersterk en het circuit van Indianapolis ligt hem goed."

Waninge, die inmiddels weer helemaal gezond is, keek vol trots terug op de prestatie van zijn Spaanse coureur. "Hij liet wel even een gaatje, maar die pakte hij gelijk weer terug en toen werd al duidelijk dat de eerste drie in de wedstrijd het zouden gaan uitvechten. En dat heeft hij uitstekend gedaan."


"Dit is heel bijzonder. We begonnen dit seizoen met een nieuwe klasse allemaal op nul. Je gokt en dan hoop je dat je de goede keuze hebt gemaakt qua materiaal en het is inmiddels wel bewezen dat we met de Kalex KTM er uitstekend bij staan", aldus Waninge.


"Ik heb inmidels wel wat contact gezocht met wat stafleden, maar Luis heb ik nog niet aan de lijn gehad. Die is natuurlijk druk met de huldiging en de persconferentie. Maar ik bel later nog wel een keer", besluit de trots teambaas van RW Racing.

Deel dit artikel: